És albergínia i és blanca

10.Alberginia blanca.jpg

L'albergínia blanca del Bages

Diuen que fa un segle que es va deixar de conrear, però els pagesos del Poal de Manresa prou que la coneixien, encara. Fa pocs anys, en Salvador de cal Portella (manresà i hortalà de tota la vida) ens la va dur a casa i ens vam deixar sorprendre per aquella albergínia de blanc impol·lut i gust dolcíssim. M’agrada beneficiar-me d’aquests petits privilegis que ens atorguen pagesos que, com ell, segueixen conreant varietats locals al marge de les estàndards que han imposat les multinacionals.
Si aneu al Bages, enguany ha de ser més fàcil trobar-ne, d’albergínies blanques. La Fundació Alícia, el Gremi d’Hoteleria i el Rebost del Bages (un ens format pel Consell Comarcal i per l’Ajuntament manresà) s’han proposat de fomentar-ne el conreu i la distribució a les botigues, mercats i restaurants de la comarca.
Prou d’albergínies de tot l’any! Són de mentida. Esperem l’estiu, que vinguin les bones de debò. Anem al Bages, cerquem els pagesos als mercats i a les agrobotigues i demanem-los l’albergínia blanca. En temps de truites, escalivades i empedrats, quina sort de poder-la tastar!

Botiga de Món Sant Benet
Camí de Sant Benet, s/n. Sant Fruitós de Bages. Tel. 93 875 94 01
Preu: 1,50 €/kh

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , ,

  Comentaris

  • Kui_Netes

   14/08/2011 - 10:12

   Hola,
   Desconeixia la seva existència.
   Per un blog de cuina que segueixo, no fa gaire que vaig llegir que parlaven d’ella.
   Tinc ganes de probar-la.
   Salutacions 🙂

  • josep m torres

   16/08/2011 - 07:12

   al Maresme per Pineda, Sta Susana, Malgrat també es conrea, desda fa molts anys per la seva caracterìstica de carn molt fina.

  • bet

   18/08/2011 - 10:17

   Sovint passem per Manresa, així que intentarem trobar-la, encara que sigui només per saber quin gust té, ja que estem bastant saturats amb les albergínies de l’hort!! De totes maneres això fa plantejar plantar alguna alberginiera blanca de cara a l’estiu que ve!

  • mingu

   19/08/2011 - 11:59

   Doncs nosaltres a la cooperativa de consum n’hem començat a tenir aquest any i a l’hort que tenim a casa n’hem plantat i surten molt bé!

  • anirac

   12/09/2011 - 09:20

   hola,
   Al mercat d’Olot s’en troba….es molt bona i molt fina d e gust..pero a Barcelona no l’he vista mai….

  • Anna Martí

   28/11/2011 - 17:34

   Hola a tots! Nomes us volia informar de que a traves del contactes que ens va proporcionar la fundació Alicia, aquest any, i per primer cop, hem fet conserva d’alberginia blanca escalivada.
   Som una petita empresa d’Esparreguera , que fem els productes sense cap tipus d’additiu, i hem apostat per l’alberginia blanca perque creiem en el producte de proximitat i en la recuperacio de productes que tradicionalment s’usaven i que per diferents causes van caure en desús.
   L’Alberginia blanca es absolutament deliciosa!!. Us animo a tastar-la!!

  • Mariona

   25/05/2012 - 15:23

   Bon dia!
   Aquest any he trobat planter d’albergínia blanca i també he provat de fer-ne amb llavors.
   Ja us explicaré els resultats!!
   Salut,

  • Can Pesquet

   05/11/2013 - 19:08

   Fa anys que les venem a Canet de Mar! Can Pesquet, Riera Gabarra 25.

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús