La biodiversitat ve de gust

logo.jpg

L’agost passat, la Núria Bàguena ja em va avançar que, amb la Fundació Acció Natura, estava preparant un sopar on diversos cuiners de renom mostrarien el seu compromís amb el medi ambient. El sopar va tenir lloc dimecres de la setmana passada, i va ser un èxit per totes bandes: per a la fundació, que va donar a conèixer el seu projecte davant d’un auditori molt ampli; per als xefs, que van poder cuinar receptes amb una motivació solidària que no sempre poden exercir; i per als comensals —entre els quals em comptava— que vam gaudir d’un esplèndid sopar al pavelló que hi ha al costat de la Dama del Paraigua, al parc de la Ciutadella de Barcelona. L’acte es va anomenar Cuiners per la Natura.

Fa tres anys, parlar de gastronomia i sostenibilitat semblava un esnobisme. D’aleshores ençà, la situació ha canviat molt. El moviment Slow Food va plantar les bases d’aquesta qüestió, a casa nostra el Fòrum Gastronòmic de Girona va ser pioner en tractar-ho, més endavant l’administració també ha assimilat el discurs en iniciatives com la guia Compra a pagès que es va presentar divendres passat al Parc Agrari del Baix Llobregat… És a dir, que la iniciativa d’Acció Natura no era, en cap cas, una sortida de to. Amb l’eslogan “La biodiversitat ve de gust”, una bona colla de xefs —Oriol Carrió i Marc Serra, Ignasi Camps, Xavier Franco, Ramon Freixa, Carles Gaig, Paco Guzman, Jordi Herrera, Oriol Ivern, Ly Leap, Valentí Mongay, Àngel Pascual i Fina Puigdevall— van demostrar que la seva excel·lència culinària també depèn d’un entorn ambiental ben preservat.

Us copio els plats que vam degustar —molts moltíssims—, en part per fer-vos enveja, en part perquè em va alegrar que l’Ignasi Camps, de Ca l’Ignasi de Cantonigròs, i en Valentí Mongay, de La Salseta de Sitges, oferissin dues receptes que abans ells mateixos havien publicat al CUINA: la coca de bolets i el xató sostenible. Totes dues, bones boníssimes.

menu_accio_natura.jpg

Menú Acció Natura

Comparteix

  Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  Comentaris

  Escriu un comentari

  (*) Camps obligatoris

  *

  Normes d'ús